fietsen-in-limburg

Fietsen in Limburg: ontdek de leukste routes

Fiets door uitgestrekte natuur, langs de oevers van de Maas of duik in het verleden met de thematische Smokkelroute. Ontdek de verscheidenheid aan fietsroutes die het landschap van Limburg doorkruisen. Fietsen in Limburg was nog nooit zo leuk!

Fietsen in Limburg

Van heuvelachtige landschappen tot historische routes: de provincie Limburg kent een divers netwerk aan fietsroutes. Ben je op zoek naar bestaande fietsroutes? Dan kan je het beste gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk of de handige ANWB Fietsknooppuntenplanner, waarbij je een route uitstippelt die past bij jouw wensen. De routes brengen je van knooppunt naar knooppunt en zijn gemakkelijk te volgen via de bordjes met nummers die langs de route staan. Bij elk knooppunt staat een informatiekaart van het gebied, waarop alle knooppunten en de afstand daartussen vermeld staan. Een kaart of Google Maps zijn dan ook overbodig, waardoor je zorgeloos kan genieten van een fietstocht door de natuur. Toch liever op pad met een routekaart? Plak dan een briefje met de knooppunten op je fietsstuur of download de handige ANWB Eropuit app.

fietsen-in-limburg

De Smokkelroute

Treed in de voetsporen van de smokkelaars uit het verleden en fiets over de grens tussen Duitsland en Nederland. Vroeger stonden er grenswachters op de Nederlands-Duitse grens waar smokkelaars door het bos slopen en ’s nachts eten en spullen de grens over smokkelden. Een bekende smokkelaar was Jan den Duvel, een angstaanjagende man uit het dorpje Siebengewald. Deze thematische fietsroute begint in Ven-Zelderheide, een klein dorpje in het noorden van Limburg op minder dan één kilometer afstand van Parc Buitengewoon. Ga met de fiets op avontuur in Limburg en ontdek de route van 54 kilometer die je langs de Duits-Nederlandse grens, de geboorteplaats van Jan de Duvel en Nationaal Park De Maasduinen brengt. Kortom: een historische fietsroute geschikt voor jong en oud!

Fietsen in de Maasduinen

Fiets door 4.500 hectare uitgestrekte natuur waar bossen, heidevelden, vennen en zandduinen elkaar afwisselen. Het Nationaal Park De Maasduinen, op zo’n twintig minuten rijden van Parc Buitengewoon, wordt doorkruist door talloze fietspaden, waardoor het de ideale plek is om te genieten van de natuur op de fiets. Fiets langs de oevers van het azuurblauwe Reindersmeer, het levendige Leukermeer of de rivier de Maas. Of bezoek tijdens je fietstocht historische bezienswaardigheden zoals Kasteel Bleijenbeek en het kasteel van Well. Geen eigen fiets mee? Bij Fietsverhuur Noord Limburg bij het Leukermeer huur je een fiets, tandem of e-bike en ben je klaar om Limburg te ontdekken op de fiets.

–> zie hier een overzicht van alle Nationale Parken van Limburg

Fietsen langs de Maas

Zin om een Lange Afstand Fietsroute in Limburg te fietsen? De LF Maasroute loopt vlaks langs Parc Buitengewoon en is één van de mooiste Lange Afstand Fietsroutes van Nederland. Ontdek de mooiste vestingstadjes langs de Maas, rij door het Zuid-Limburgse heuvellandschap en kijk uit over Oer-Hollandse landschappen met dijken en grazende koeien. De LF Maasroute is in totaal 480 kilometer, waarvan zo’n 230 kilometer van Zuid naar Noord-Limburg langs de kronkelende Maas loopt. Wil je liever een kortere route fietsen? De route doorkruist Gennep, op zo’n vijftien minuten fietsen van Parc Buitengewoon, en via de bewegwijzering kan je zover fietsen als je zelf wil.

Het perfecte startpunt voor fietsen in Limburg

Begin ontspannen aan je fietstocht in Limburg met een overnachting op ons Parc. Logeer in onze luxe glamping-accommodatie in Noord-Limburg, nabij de Maasduinen en de Maas. Na een fijne fietstocht kom je helemaal tot rust bij een vuurtje in de Sunfield Tipi Sunset of het Buitenhuuske.

fietsen-in-limburg-accommodatie

Laat een reactie achter