kanoen-microavontuur-limburg

De leukste ideeën voor een microavontuur in Limburg

Zoef langs duinen, bossen en heidevelden met een stoere e-chopper, boost je adrenaline in een kano in stroomversnellingen of verken de mooiste landschappen te paard. Wij tippen de leukste ideeën voor een microavontuur in Limburg.

1. E-chopper huren

Ontdek het diverse landschap van Limburg op je gemak met een e-chopper. Je huurt deze stoere, elektrische en lagere uitvoering van een scooter bij ons, zodat je op een duurzame manier en zonder inspanning de omgeving van Parc Buitengewoon kan ontdekken. Zoef langs duinen, heide, bossen en meren in het Nationaal Park De Maasduinen of bezoek het historische stadscentrum van Gennep. Ook handig om te weten: je gedraagt je als e-chopperrijder als een fietser, dus je maakt gebruik van de vele fietspaden in Limburg!

e-chopper-limburg-microavontuur

2. Kanoën

Stroomversnellingen, scherpe bochten en laaghangende bruggen: je hoeft niet naar het buitenland voor een avontuurlijke kanotocht. Ga op microavontuur in eigen land en ontdek de vele wateren van Noord-Limburg. Bij onze overburen Roepaen kun je kanoën op de snelst stromende rivier van Nederland, de Niers. Slinger met de stroming mee door de vele bochten en geniet van de flora en fauna onderweg.

Wil je daarna nog eens in een andere rivier kanoën? Dan raden we een kanotocht van Nika Actief aan. Na een heldere uitleg van de verhuurder stap je comfortabel in een kano en vaar je over het slingerende riviertje de Groote Molenbeek. Avontuur gegarandeerd!

kanoen-microavontuur-limburg

3. Wandelen in de Maasduinen

Met maar liefst 17 wandelroutes is Nationaal Park De Maasduinen de ideale plek voor een microavontuur in Limburg. Op de grens van Noord- en Midden-Limburg en Duitsland loopt het Maas-Niederrheinpad, een streekpad van 342 kilometer. Wandel door een afwisselend landschap van rivieren en beekjes, heide, vennen en uitgestrekte bossen en kom helemaal tot rust.

–> hier vind je een overzicht van alle Nationale Parken in Limburg

microavontuur-limburg-maasduinen

4. Fietsen langs de Maas

Wil je graag een microavontuur op de fiets? De LF Maasroute brengt je langs de mooiste plekjes van de rivier de Maas. Ontdek eeuwenoude vestingstadjes, geniet van oer-Hollandse vergezichten met dijken en grazende koeien of stop bij één van de vele fruitgaarden uit de regio. De LF Maasroute is in totaal 480 kilometer, waarvan etappe 4 en 5 zich in de omgeving van Parc Buitengewoon bevinden.

–> bekijk hier andere fietsroutes in Limburg

fietsen-in-limburg-microavontuur

5. Mini roadtrip met een oldtimer Fiat 500

Gek op oldtimers en roadtrips? Huur een nostalgische Fiat 500 en toer door het mooie Noord-Limburg. Je huurt de iconische oldtimer aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen, de ideale locatie om je roadtrip te starten. Zoef langs bossen, eindeloze stuifduinen, vennen en de mooiste oevers van de Maas en ervaar het beste van het Limburgse landschap. De oldtimer Fiat 500 is te huur voor een aantal uurtjes of voor de hele dag.

6. Paardrijden

In Noord-Limburg is het heerlijk paardrijden. Buitenrijden door de duinen, over de heide of langs de Maas: met met meer dan 1200 kilometer aan ruiter- en menroutes is Noord-Limburg een waar paradijs voor paardenliefhebbers. Ter paard op microavontuur naar Duitsland of België? Via Nationaal Park De Meinweg, Grenspark Kempen-Broek en Natuurpark Maas-Swalm-Nette ontdek de mooiste landschappen van onze buurlanden met je paard.

7. Suppen

Op zoek naar een microavontuur op het water? Dan is suppen misschien wel iets voor jou! Noord-Limburg kent vele mooie suproutes en opstapplaatsen, zoals de Mookerplas of de Kraaijenbergse Plassen, beide op minder dan 25 minuten rijden van Parc Buitengewoon. Let op: in Limburg mag je niet overal suppen, soms heb je een vergunning nodig. We raden je daarom aan om vooraf een route uit te stippelen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

microavontuur-suppen-limburg

8. Logeren op Parc Buitengewoon

Je ziet het: er is genoeg microavontuur te beleven in Noord-Limburg. Combineer één of meer van bovenstaande activiteiten met logeren in onze avontuurlijk accommodatie. Ga overdag op avontuur, relax ’s avonds in je privéhottub en kruip vervolgens in je luxe bed in onze tipi, panorama dome of één van onze andere accommodaties. De volgende ochtend geniet je van de zonsopkomst over de velden en kun je nog zo’n tof avontuur ondernemen.

microavontuur-limburg-accommodatie

Laat een reactie achter